24-01-14

Pfs - nieuwe inschrijvingen

Binnenkort start een nieuwe reeks 'playing for success' op SK Lierse. De leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, werden reeds aangesproken op school.

Gedurende 9 weken worden de deelnemers begeleid in groepjes van een 15-tal leerlingen door ervaren leerkrachten en stagiairs. Ze voeren allerlei opdrachten uit in het kader van het voetbalgebeuren, waardoor ze bijleren op vlak van rekenen, taal en computergebruik. De leerlingen hebben na afloop van het project meer zelfvertrouwen en motivatie. Ze halen vaak ook betere resultaten op school.

Meer info: http://www.playingforsuccess.be/

Denkt u dat ook uw kind in aanmerking komt en heeft hij/zij geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zeker contact op met de school! 

 

17-01-14

Kangoeroewedstrijd oefenen

 

Ken je de reken-, denk- en puzzelwedstrijd al? De Kangoeroewedstrijd laat je ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn.  Even je hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel is best gezond en een prima belevenis. Kangoeroe laat leerlingen ontdekken dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten. Bovendien kan elke leerling zelf of kan de hele klas, met wat geluk, nog prijzen winnen ook. Om zoveel mogelijk leerlingen te belonen voor het betere reken-, denk- en puzzelwerk worden er vijf soorten prijzen uitgedeeld.

 

Het gaat om vierentwintig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Per opgave krijg je vijf antwoorden juist één is er goed. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Wie      wil oefenen, kan dat op https://www.kangoeroe.org/kangoeroe/oefenen.

 

 

05-01-14

CoderDojo - snel inschrijven!

Nieuw in Lier! Doe gratis mee!

Zelf games programmeren, interactieve verhalen creëren en zelfs robots doen bewegen ... jij kan het allemaal leren!

Klik op de foto hieronder voor meer informatie of mail naar lier@coderdojobelgium.be

CoderDojoBelgium 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Opgelet! Wil je er écht bijzijn? Schrijf je dan in op zondag 12 januari 2013 om 12 uur. De sessies zijn snel volzet!

 

 

 

 

11-12-13

Playing for success

pfs.JPGZes jongens uit het vierde en vijfde leerjaar kwamen 9 weken lang op woensdagnamiddag naar SK Lierse. Met Nathan Goris als peter van het project werd leren écht tof. Vandaag was het diploma-uitreiking. Proficiat jongens!

Klik hier voor foto's!

Welkom op de zorgblog!

Hier kan je alle nieuwtjes volgen over zorg in onze school.

Juf Ann

Vorige 1 2 3 4 5