01-02-14

Tafeltopper ambrasoft

ambrasoft.jpgEchte tafelkampioenen nemen het tegen elkaar op in de wedstrijd Tafeltopper. Hierin speel je een hardloop- of schaatswedstrijd tegen leerlingen uit België en Nederland. Je moet zo snel mogelijk de tafelsommen goed beantwoorden om vooruit te komen. Daarnaast kan je met bonussen extra snelheid krijgen of andere spelers dwarszitten.

Klik op het logo van 'ambrasoft' op de klasblog. De inlogcodes vind je in je klasagenda.

Word jij de volgende tafelkampioen?

Wist je dat er reeds 6 leerlingen van onze school in de top 50 staan!

31-01-14

Scratch - zelf programmeren

7 leerlingen van onze school slaagden erin om een plaatsje te bemachtigen voor de gratis, maandelijkse bijeenkomsten van CoderDojo te Lier. Ze kwamen afgelopen week uitgebreid in de pers!

GVA 28/01/2014      Nieuwsblad 27/01/2014      Nieuwsblad 29/01/2014

 

Onze leerlingen brengen graag hun ervaringen en kennis over aan de klas- en schoolgenoten.

Klik hier voor foto's!

Klik hier voor de projectjes na de eerste bijeenkomst

 


Wil je zelf aan de slag? Je vindt alle info op de website van CoderDojo Lier

lier.coderdojobelgium.be

 

Voorbeeldkaartjes

01 Verander de kleur.pdf      02 Beweeg op de beat.pdf     03 Volg de pijlen.pdf         04 Zeg iets.pdf      05 Zweven.pdf      06 Volg de muis.pdf      07 Lekker draaien.pdf      08 Interactieve Draai.pdf      09 Animeren Maar.pdf      10 Bewegende Animatie.pdf      11 Spannende Knop.pdf  12 Score Bijhouden.pdf    

 

Succes!

Hulp nodig? Spreek de CoderDojo coaches aan op school of mail naar zorg@sintursulalisp.be

24-01-14

Pfs - nieuwe inschrijvingen

Binnenkort start een nieuwe reeks 'playing for success' op SK Lierse. De leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, werden reeds aangesproken op school.

Gedurende 9 weken worden de deelnemers begeleid in groepjes van een 15-tal leerlingen door ervaren leerkrachten en stagiairs. Ze voeren allerlei opdrachten uit in het kader van het voetbalgebeuren, waardoor ze bijleren op vlak van rekenen, taal en computergebruik. De leerlingen hebben na afloop van het project meer zelfvertrouwen en motivatie. Ze halen vaak ook betere resultaten op school.

Meer info: http://www.playingforsuccess.be/

Denkt u dat ook uw kind in aanmerking komt en heeft hij/zij geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zeker contact op met de school! 

 

17-01-14

Kangoeroewedstrijd oefenen

 

Ken je de reken-, denk- en puzzelwedstrijd al? De Kangoeroewedstrijd laat je ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn.  Even je hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel is best gezond en een prima belevenis. Kangoeroe laat leerlingen ontdekken dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten. Bovendien kan elke leerling zelf of kan de hele klas, met wat geluk, nog prijzen winnen ook. Om zoveel mogelijk leerlingen te belonen voor het betere reken-, denk- en puzzelwerk worden er vijf soorten prijzen uitgedeeld.

 

Het gaat om vierentwintig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Per opgave krijg je vijf antwoorden juist één is er goed. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Wie      wil oefenen, kan dat op https://www.kangoeroe.org/kangoeroe/oefenen.

 

 

05-01-14

CoderDojo - snel inschrijven!

Nieuw in Lier! Doe gratis mee!

Zelf games programmeren, interactieve verhalen creëren en zelfs robots doen bewegen ... jij kan het allemaal leren!

Klik op de foto hieronder voor meer informatie of mail naar lier@coderdojobelgium.be

CoderDojoBelgium 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Opgelet! Wil je er écht bijzijn? Schrijf je dan in op zondag 12 januari 2013 om 12 uur. De sessies zijn snel volzet!

 

 

 

 

11-12-13

Playing for success

pfs.JPGZes jongens uit het vierde en vijfde leerjaar kwamen 9 weken lang op woensdagnamiddag naar SK Lierse. Met Nathan Goris als peter van het project werd leren écht tof. Vandaag was het diploma-uitreiking. Proficiat jongens!

Klik hier voor foto's!